Távolból vezérelhető fűtések fokozzák a hétvégi házak kényelmét

Az elektromos fűtés Magyarországon is egyre népszerűbb.
Távolból vezérelhető fűtések fokozzák a hétvégi házak kényelmét

A fűtőszőnyeg egy olyan elektromos fűtést nyújt, ami egyszerűen telepíthető, szinte azonnal munkára fogható, nem fogyaszt sokat, és a karbantartására sem kell költeni. Számos jó tulajdonsággal rendelkező rendszerről van szó, mindössze 3,8 milliméter vastagságú, amit lakásfelújítások, építkezések alkalmával egyszerűen telepíthetünk. Ez a vékony fűtőháló viszont akár komolyabb felforgatás nélkül is egyszerűen bevezethető a házak bármely helyiségébe, mi magunk is könnyedén megbirkózunk a feladattal. Megbízható szigetelése révén pedig bátran használható a fürdőszobákban is, ahol az öntapadós felületének köszönhetően akár a régi burkolatra is rögzíthetjük, mielőtt az új burkolatot letennénk.

Egy olyan elektromos fűtésről van szó tehát, ami nagyon pontosan és egyszerűen szabályozható a termosztáttal, aminek a dupla szenzoros változata a szoba levegője mellett a padló hőmérsékletét is képes mérni, változtatni. Helyiségenként eltérő hőfokot állíthatunk be, és ehhez a közelben sem kell tartózkodnunk, hiszen akár a telefonunk segítségével másik városból is vezérelhetjük a fűtésünket. Ez például a nyaralókban jelent extra kényelmet, hiszen egy hidegebb időszakban nagyon kellemes érzés, ha egy fűtött lakásba érkezünk, és nem kell vacogni, amíg bemelegszik a hely. Ez a rendszer nem csak gyorsan és könnyen beszerelhető, hanem az alkalmazása is egyszerű, és emellett a karbantartsa sem jelent kihívást, mivel nincsenek benne olyan apró alkatrészek, amik meghibásodnának, elromolhatnának, esetleges cserére szorulnának. Ezek együttesen garantálják a hosszú élettartamot, illetve a felhasználóbarát működést.

Kiegészítő fűtésként, de az egész lakás melegének biztosítására is használhatjuk, elektromos fűtés lévén pedig, ha a napelemekkel kombináljuk a használatát, akkor a költségeinket is jelentősen csökkentjük, akár egészen nullára redukálva azokat. A számlák mellett egyúttal búcsút inthetünk a szolgáltatoktól való függésnek is, hiszen saját magunk, azaz a napelemek gondoskodnak majd az általunk felhasznált energiáról. Vidéki házak esetében ez lehetővé teszi, hogy teljesen kiszakadjunk a hétköznapokból, hogy csak a feltöltődésre koncentráljunk.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

A neon akrilfestékek rendkívül népszerűek a hobbi alkotók világában. De vajon milyenek léteznek még és mire használhatjuk őket? Most kiderül!