Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

Amint berendezted a gyerekszobát, kezded az egészet elölről, mert gyermeked kinőtte a berendezést? Nem egészen.
Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

Azoknak, akik olyan bútorokat szeretnének, amelyek évekig szolgálják használóikat, azt javasoljuk, hogy fontolják meg a gyerekkel együtt növő bútorok beszerzését. Legyen szó asztalról, székről vagy ágyról, mindig minden átalakítható az aktuális igényeknek megfelelően. Még ha a gyerekkel együtt növő bútorokba való befektetés elsőre nagyobbnak is tűnik, a végén jelentős összeget takaríthatsz meg, mert az utódok gyermek- és serdülőkorukban is tovább használhatják a bútorokat. Ráadásul mindig egészséges alvást és üléspozíciót biztosítanak, ami elengedhetetlen a gyermek megfelelő fejlődéséhez.

Gyerekkel együtt növő asztal festéshez és házi feladathoz

A gyerekkel együtt növő asztal kiválasztásakor tartsd szem előtt, hogy egy nap nemcsak alkotásra, hanem a házi feladat elkészítésére is használni fogja gyermeked. A munkalapnak elég nagynak kell lennie - a mélysége körülbelül 80 cm, a szélessége pedig legalább 90 cm, ideális esetben 120 cm legyen.

Természetesen a magasság is fontos az asztalnál, hogy a gyermek egyenesen ülhessen, hogy idővel ne alakuljon ki hát- és csípőfájdalom. A gyerekkel együtt növő asztal ezt úgy oldja meg, hogy a magassága állítható, így a gyermek keze mindig derékszögben lehet az asztallappal. Egyes íróasztalok néhány adott szintben állíthatók, míg a drágább modellek centiméteres pontossággal állíthatók az aktuális igényeknek megfelelően.

Egyes asztaloknál az asztallap dőlésszöge is állítható. Ez megakadályozza a görnyedést rajzoláskor, amikor az íróasztal akár 45°-ig is dönthető, vagy olvasás és írás közben, amikor 6-16°-os szög is elegendő.

Megfelelő szék a hátfájás ellen

Az ideális szék lehetővé teszi, hogy használója úgy üljön, hogy a teljes lábfeje a padlón legyen, a vádlija és a combja pedig derékszögben álljon. A karoknak ilyenkor a deszkán kell nyugodniuk, könyökben derékszöget zárva. Pontosan ezt biztosítja a gyerekkel együtt növő szék.

Lehet, most azon töprengsz, hogy miért nem vehetsz egyszerűen egy irodai széket, amelyet a minimális magasságra engedsz le. A felnőtt széknek az ágyéki gerinc része ívelt. Ha egy gyermek fog a háttámlának dőlni, annak nem fogja biztosítani a megfelelő támaszt. A kartámaszok hasonlóképpen magasak, és természetellenes helyzetbe emelik a gyermek karját.

A gyerekkel együtt növő szék meglehetősen nagyvonalú lehetőségeket kínál az ülés és a háttámla, valamint a karfák magasságának beállításánál. Egyes modellek lehetővé teszik az ülés mélységének beállítását is a kényelmes és egészséges üléspozíció elérése érdekében.

Gyerekkel együtt növő étkezőszék

A gyerekkel együtt növő szék egy másik típusa az étkezőszék. Lehet, hogy nem tart ki a gyermeknek a pubertáskorig, de legalább az első években kényelmes és biztonságos helyet biztosít az étkezőasztalnál. Mint minden gyermekszéknek, ennek sincsenek éles szélei vagy rései, és a magassága is állítható.

Ágy, amely alkalmazkodik a gyermek magasságához

Gyermeked kinőtte a kiságyat, és most azzal a döntéssel kell szembenézned, hogy vegyél-e egy gyerekágyat, vagy válassz felnőtt ágyat, amely éveken át használható? Próbálj meg olyan kompromisszumot kötni, amely mindkét fél számára előnyös. A gyerekkel együtt növő ágy fokozatosan a gyermek magasságához igazítható, és nem fordulhat elő, hogy a gyermek kinövi, vagy elvész benne, és nem érzi magát biztonságban.

Kapcsolódó cikkek

5 tipp a régi bútorok restaurálásához

5 tipp a régi bútorok restaurálásához

A régi bútorokat a bútorrestaurálási technikák segítségével megmentheti a hulladéklerakóktól.

Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Éjjelente gyakran csak forgolódsz, s nem jön álom a szemedre? Esetleg gyorsan elalszol, reggel mégis fáradtan ébredsz? Sok egészségügyi problémához vezet a pihenés hiánya. Érdemes tehát utánajárni a problémák okának.

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

A neon akrilfestékek rendkívül népszerűek a hobbi alkotók világában. De vajon milyenek léteznek még és mire használhatjuk őket? Most kiderül!