Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

Amint berendezted a gyerekszobát, kezded az egészet elölről, mert gyermeked kinőtte a berendezést? Nem egészen.
Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

Azoknak, akik olyan bútorokat szeretnének, amelyek évekig szolgálják használóikat, azt javasoljuk, hogy fontolják meg a gyerekkel együtt növő bútorok beszerzését. Legyen szó asztalról, székről vagy ágyról, mindig minden átalakítható az aktuális igényeknek megfelelően. Még ha a gyerekkel együtt növő bútorokba való befektetés elsőre nagyobbnak is tűnik, a végén jelentős összeget takaríthatsz meg, mert az utódok gyermek- és serdülőkorukban is tovább használhatják a bútorokat. Ráadásul mindig egészséges alvást és üléspozíciót biztosítanak, ami elengedhetetlen a gyermek megfelelő fejlődéséhez.

Gyerekkel együtt növő asztal festéshez és házi feladathoz

A gyerekkel együtt növő asztal kiválasztásakor tartsd szem előtt, hogy egy nap nemcsak alkotásra, hanem a házi feladat elkészítésére is használni fogja gyermeked. A munkalapnak elég nagynak kell lennie - a mélysége körülbelül 80 cm, a szélessége pedig legalább 90 cm, ideális esetben 120 cm legyen.

Természetesen a magasság is fontos az asztalnál, hogy a gyermek egyenesen ülhessen, hogy idővel ne alakuljon ki hát- és csípőfájdalom. A gyerekkel együtt növő asztal ezt úgy oldja meg, hogy a magassága állítható, így a gyermek keze mindig derékszögben lehet az asztallappal. Egyes íróasztalok néhány adott szintben állíthatók, míg a drágább modellek centiméteres pontossággal állíthatók az aktuális igényeknek megfelelően.

Egyes asztaloknál az asztallap dőlésszöge is állítható. Ez megakadályozza a görnyedést rajzoláskor, amikor az íróasztal akár 45°-ig is dönthető, vagy olvasás és írás közben, amikor 6-16°-os szög is elegendő.

Megfelelő szék a hátfájás ellen

Az ideális szék lehetővé teszi, hogy használója úgy üljön, hogy a teljes lábfeje a padlón legyen, a vádlija és a combja pedig derékszögben álljon. A karoknak ilyenkor a deszkán kell nyugodniuk, könyökben derékszöget zárva. Pontosan ezt biztosítja a gyerekkel együtt növő szék.

Lehet, most azon töprengsz, hogy miért nem vehetsz egyszerűen egy irodai széket, amelyet a minimális magasságra engedsz le. A felnőtt széknek az ágyéki gerinc része ívelt. Ha egy gyermek fog a háttámlának dőlni, annak nem fogja biztosítani a megfelelő támaszt. A kartámaszok hasonlóképpen magasak, és természetellenes helyzetbe emelik a gyermek karját.

A gyerekkel együtt növő szék meglehetősen nagyvonalú lehetőségeket kínál az ülés és a háttámla, valamint a karfák magasságának beállításánál. Egyes modellek lehetővé teszik az ülés mélységének beállítását is a kényelmes és egészséges üléspozíció elérése érdekében.

Gyerekkel együtt növő étkezőszék

A gyerekkel együtt növő szék egy másik típusa az étkezőszék. Lehet, hogy nem tart ki a gyermeknek a pubertáskorig, de legalább az első években kényelmes és biztonságos helyet biztosít az étkezőasztalnál. Mint minden gyermekszéknek, ennek sincsenek éles szélei vagy rései, és a magassága is állítható.

Ágy, amely alkalmazkodik a gyermek magasságához

Gyermeked kinőtte a kiságyat, és most azzal a döntéssel kell szembenézned, hogy vegyél-e egy gyerekágyat, vagy válassz felnőtt ágyat, amely éveken át használható? Próbálj meg olyan kompromisszumot kötni, amely mindkét fél számára előnyös. A gyerekkel együtt növő ágy fokozatosan a gyermek magasságához igazítható, és nem fordulhat elő, hogy a gyermek kinövi, vagy elvész benne, és nem érzi magát biztonságban.

Kapcsolódó cikkek

Így változott a tűz melegének forrása az évszázadok során.

A kandallók és tűzhelyek története

Így változott a tűz melegének forrása az évszázadok során.

Vegyszerek nélkül is illatos lehet az ágynemű!

Vegyszerek nélkül is illatos lehet az ágynemű!

Illatos ágynemű vegyszerek nélkül? Friss pehely párna és paplan természetes mosószerrel és öblítővel mosva? Mindez lehetséges! Itt megtudhatod, hogyan!