Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Éjjelente gyakran csak forgolódsz, s nem jön álom a szemedre? Esetleg gyorsan elalszol, reggel mégis fáradtan ébredsz? Sok egészségügyi problémához vezet a pihenés hiánya. Érdemes tehát utánajárni a problémák okának. Sokan nem hinnék, de zavaró tényező lehet az ágy nem megfelelő elhelyezése. A következőkben kiderül, mi a megfelelő elrendezés.
Hogyan helyezd el az ágyat, hogy minden éjszaka pihentető legyen

Hol helyezd el az ágyat?

A feng shui elveit kell figyelembe vennünk, ha pihentető éjszakákat szeretnénk. A legjobb, ha a fejünk keleti vagy déli irányban van. A másik fontos szempont, hogy rálássunk az ajtóra, hiszen ez biztonságérzetet ad.

A fekhely támláját mindenképpen toljuk a falnak, tehát ne szabadon legyen. Ezzel is erősítjük a biztonságérzetet.

Az ablak lehetőleg úgy helyezkedjen el, hogy napkeltekor ne érjen minket erős fény. Megfelelő tájolással vagy áttetsző függönnyel a kellemes ébredésért is sokat tehetünk.

Mi legyen még a szobában?

A feng shui iránymutatása értelmében a hálószoba fő funkciója a pihenés. Ez azt jelenti, hogy más bútorra nem igazán van szükség. Még a ruhásszekrényt sem javasolt ide behozni, állványokat pedig egyáltalán nem.

További eszközök, amelyeket kerülni érdemes:

· Elektromos berendezések: amennyiben vannak a szobában, éjjelre áramtalanítsuk őket

· Fém dísztárgyak: minden bútor és kiegészítő lehetőleg természetes anyagokból készüljön. A fémes elemek gátolhatják is az alvást.

Kényelem és harmónia

A fekhely semmiképpen se legyen túlzsúfolt! Összhang uralkodjon a lepedő, a takaró és a párna együttesében is. Manapság nagy választékban kaphatók puha pamut ágyneműhuzatok többféle színben és méretben, így megteremthetjük a pihenéshez ideális környezetet. A következő színek támogatják leginkább az éjszakai nyugalmat:

· zöld: nyugalmat és békét áraszt

· kék: a legtöbb árnyalata segít ellazulni

· fehér: a fentiekkel kombinálva letisztult hangulatot teremt

Érdemes kerülni a rikító kiegészítőket. Ha mindenképp ragaszkodnánk a rózsaszínhez vagy a narancssárgához, azoknak, válasszuk azok pasztell verzióit!

Összefoglalva: A jó alvás egészségmegőrzésünk záloga. Ennek első lépése a megnyugtató, biztonságos környezet megteremtése a hálószobában. Vegyük figyelembe a feng shui útmutatását az ágy elhelyezéséről, a pihentető éjjelekért!

Kapcsolódó cikkek

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

Hogyan dekorálhatunk akril festékkel?

A neon akrilfestékek rendkívül népszerűek a hobbi alkotók világában. De vajon milyenek léteznek még és mire használhatjuk őket? Most kiderül!

Hogyan bízzon meg egy költöztető céget

Hogyan bízzon meg egy költöztető céget

Sok mindent figyelembe kell vennie, amikor költöztető céget bíz meg.

Így csempéssz egy kis luxust a nappalidba! - nappali bútor, ülőgarnitúra

Így csempéssz egy kis luxust a nappalidba!

Óriási trend idén, hogy otthonunkat egy luxus hotel mintájára alakítsuk.