Életmód

Mit jelentenek ezek a színek?

 

Vörös

 

A szenvedély és a szerelem színe, jelentheti még a veszélyt, a tüzet, az erőszakot.  A vörös a szivárvány azon első színe, amit az újszülöttek megtanulnak felismerni, az első, amelynek minden nép adott nevet. A korai keresztény művészetben a vörös, a démonnal, Luciferrel együtt képviseltette magát.

 

 

Narancssárga

 

A vendégszeretet és a vendéglátás színe, élénk színnek tekinthető, és nagyon népszerű a webhelyeken, mivel a figyelmet, a kutatást és a tanulást szimbolizálja. Ez az árnyalat is jelképezheti a lángot, a tüzet vagy a vágyat.

 

 

Zöld

 

Ez a természet, a környezet, az élet, a növekedés, a szerencse, a fiatalok, a tavasz, a termékenység, a vegyszerek és a méreg színe. A zöld által termelt stabilitás hatása lelki szempontból egy szilárd értéket jelenti, amely nem változik. A zöld az önbecsülést is jelenti többek között.

 

 

Kék

 

Ez a szín jelentheti a nyugalmat, a vizet, az eget, a harmóniát, a bizalmat, a tisztaságot és a lojalitást, ezen felül néhány esetben a szomorúságot és a depressziót is. Ezt a színt egy fajta nyugalmi állapotot jelent sokak számára, hisz a tengerrel, a hullámok kellemes mozgásával azonosítják. Pontosan úgy, mint a narancssárga, ez a szín is élénk, de ugyanakkor kevésbé "animált". 

 

 

Fehér

 

A tisztaság színe. Ez az árnyalat az ártatlanság, a tér, az egyszerűség és a béke szinonimája. De a keleti kultúrákban jelentheti a halált, a hidegség és a sterilitás is. A fekete ellentéte, az ő teljes fordítottja. A fehér egyben a teljes fényességet és annak maximális kiterjedését is jelenti.

 

 

Fekete

 

Kapcsolódik a hatalomhoz, az eleganciához, a mágiához, a rejtélyhez és az éjszakához. Ez a szín is jelképe lehet a gyásznak és a halálnak (nyugati kultúrákban), valamint párosulhat jelentése a rosszindulattal, a boldogtalansággal, a szomorúsággal, a megbánással és a haraggal. Ma már nagyon népszerű szín a divatban, részben, karcsúsító jellegének köszönhetően, valamint azért, mert elegáns megjelenést biztosít. Maga a fekete, a korai keresztény művészetben, az ördögöt képviselte.

A fehértől eltérően ez, a fény teljes hiánya. Fekete valójában magába olvasztja, elnyeli a fényt.