A fenséges amarillisz

A cserepes virágok királynőjének is nevezhetnénk. Színpompás, hatalmas virágaival azonnal felhívja magára a figyelmet, karcsú termetével tör az égbe a fenséges amarillisz.
A fenséges amarillisz

Virágzáskor gyönyörű színekben pompázik, ámde az eleganciát gondozni kell. Folyamatosan szomjas, így locsolni kell, de közvetlenül a hagymát ne érje a bő víz. Tegyünk a cserép alá alátétet és alulról locsoljuk. A gyökerek fel fogják szívni a szükséges vizet.

Két hónapig is virázik egy neki kedvező - azaz kb. 20 Celsius-fok körüli hőmérsékleten, közvetlen napfénynek nem kitett - helyen, ezután lehullatja szirmait és megkezdődik az ápolási (fenntartási) időszak. Ilyenkor különös gondot kell fordítani a virágunkra. Az elszáradt szirmokat le kell vágni, a zöld levelek maradnak. Ezek látják el a virághagymát tápanyagokkal. Kéthetente tápoldatos vízzel kell gondozni.

Nyugalmi időszak: Hagyjuk abba a locsolást, hogy a levelek elhulljanak. Ha fonnyadtak, levághatjuk őket. A hagymát át lehet újra ültetni (csak a felét kell földdel befedni!) mielőtt az új virágzási szakasz eljön.

Kapcsolódó cikkek

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Hihetetlen, de az ablakmosás, a porszívózás, sőt, az autóvezetés is hozzájárul az eredményes fogyókúrához!

A cukorfüggősége leküzdése néhány lépésben

Szeretnél leszokni a cukorról? Néhány tipp, hogy búcsút inthess az édességfüggőségnek

Ha úgy döntöttél, hogy kiiktatnád az étrendedből a finomított cukrot, az alábbi lépésekben rövid és felszabadító lesz az út.