A fenséges amarillisz

A cserepes virágok királynőjének is nevezhetnénk. Színpompás, hatalmas virágaival azonnal felhívja magára a figyelmet, karcsú termetével tör az égbe a fenséges amarillisz.
A fenséges amarillisz

Virágzáskor gyönyörű színekben pompázik, ámde az eleganciát gondozni kell. Folyamatosan szomjas, így locsolni kell, de közvetlenül a hagymát ne érje a bő víz. Tegyünk a cserép alá alátétet és alulról locsoljuk. A gyökerek fel fogják szívni a szükséges vizet.

Két hónapig is virázik egy neki kedvező - azaz kb. 20 Celsius-fok körüli hőmérsékleten, közvetlen napfénynek nem kitett - helyen, ezután lehullatja szirmait és megkezdődik az ápolási (fenntartási) időszak. Ilyenkor különös gondot kell fordítani a virágunkra. Az elszáradt szirmokat le kell vágni, a zöld levelek maradnak. Ezek látják el a virághagymát tápanyagokkal. Kéthetente tápoldatos vízzel kell gondozni.

Nyugalmi időszak: Hagyjuk abba a locsolást, hogy a levelek elhulljanak. Ha fonnyadtak, levághatjuk őket. A hagymát át lehet újra ültetni (csak a felét kell földdel befedni!) mielőtt az új virágzási szakasz eljön.

Kapcsolódó cikkek

Mit jelentenek az egyes színek? Elmondjuk!

Mit jelentenek ezek a színek?

A színeknek jelentése van. Mutatjuk, hogy melyik szín, mit jelent.

Csillagjegyedhez passzoló virág

Ez a virág illik a csillagjegyedhez

A cikkben leírjuk, milyen csillagjegyhez, milyen virág illik.

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Egy ember egyedül nem tudja minden szükségletedet kielégíteni.