Érdekességek a különböző macskafajtákról

Ha új macskát szeretne az otthonába, fontos, hogy ismerjen néhány fontos tényt a különböző macskafajtákról.
Érdekességek a különböző macskafajtákról

Míg egyes fajták inkább a szabadban tarthatók, addig más fajták talán a legjobban a lakásban tarthatók. Íme néhány érdekes tény a legnépszerűbb macskatípusokról.

Mindenekelőtt tudnia kell, hogy az egyes macskatípusokat hogyan hívják. Egyes fajtáknak markánsabb személyiségük van, mint másoknak. A Devon Rex macskának például hosszú, göndör szőre van, és barátságos természetéről ismert. Más macskafajták lehetnek aktívabbak vagy nyugodtabbak, mint például az amerikai rövidszőrű.

A szibériai macskák Burmából származnak, és szőrzetük mintázata igen jellegzetes. Nincsenek foltok és fehér szőrzetük, és hosszú, félhosszú bundájuk mintázata olyan, mint az ősi selyem ikat textíliáké. A szibériai macskák kisebb termetűek, mint más macskafajták, de az átlagosnál hosszabb az élettartamuk. Nagyszerű választás azoknak az embereknek, akik játékos és intelligens háziállatot szeretnének.

Egy másik fajta, amelyet egykor a fáraók macskájának tartottak, a perzsa macska. Ezek a macskák élvezik az emberi társaságot, és szeretetüket az emberek közelében mutatják ki. Emellett hajlamosak magasabbra ugrani és keményebben játszani, mint más macskák. A szfinx macskák szőrtelenek, és szintén élvezik az emberi figyelmet. A CFA 2002-ben ismerte el őket.

A ragamuffin macskák egy másik népszerű fajta, és nem szigorúan törzskönyvezettek. Gyakran két különböző fajta jellemzőit ötvözik, hogy egy új fajtát hozzanak létre. Közös jellemzőjük a hosszú, lógó farok, és közismerten barátságosak. Általában nagyon aktívak, de rendszeres ápolást igényelnek.

A skót fold macskák a manx macskákhoz hasonlóak, de a fülük behajtott. Ezek a macskák barátságosak és játékosak, és gyakran kedvelik a benti életet. Rövid, tollas lábaik és hosszú pofájuk is van. Azonban hangosak lehetnek, és szívesen játszanak az emberrel. Bár a skót foltos macska szobamacska, hajlamos arra, hogy inkább egy családtaggal lógjon együtt.

Az égei macskák barátságosak és intelligensek. Kiváló háziállatok gyermekes családok számára. Némelyikük szeret úszni. Víz közelében azonban mindig biztonságban kell tartani őket. A víztől félő macskákat nem szabad olyan otthonban tartani, ahol gyerekek vannak. Ha személyiséggel rendelkező háziállatot szeretne, az égei hibrid kiváló választás.

A main coon macska az egyik legnépszerűbb fajta. Súlya 10 és 25 kiló között mozog, és bozontos szőrzete van. Ezek a szeretetre méltó óriások könnyen idomíthatók, és jól elboldogulnak a gyerekekkel és más háziállatokkal. Ez a fajta ideális azok számára, akik olyan háziállatot szeretnének, amely független, de az embert is szereti.

Egy új tanulmány azt állítja, hogy a különböző macskafajták viselkedésükben különböznek egymástól. Az abesszíniai, a bengáli és a korat volt a legaktívabb fajta, míg a brit rövidszőrű, a ragdoll és a szent birmant fajta a legkevésbé aktív. Korábbi kutatások azonban ellentmondanak ezeknek az eredményeknek.

Kapcsolódó link: https://www.nagyonallatshop.hu/termekkategoria/macska/

Kapcsolódó cikkek

Így használd a citromot étkezésen kívül.

Ötletes tippek a citrom felhasználásához

4 tipp a citrom felhasználására, étkezésen kívül.

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

A teafogyasztás hosszú évszázadok óta része az emberiség életének.