7 veszélyes állat, ami a tengerben vár rád

Nemrégiben Horvátországban egy pók látványa nagy ijedelmet okozott, bár ez a pók ártalmatlan volt. A Földközi tenger térségében azonban vannak veszélyesebb állatok.
Veszélyes állatok

Nemrégiben Horvátországban egy pók látványa nagy ijedelmet okozott, bár ez a pók ártalmatlan volt. A Földközi tenger térségében azonban vannak veszélyesebb állatok.

Cikkünk első része itt olvasható.​

Szarvasvipera
A szarvasvipera a keresztes vipera és az áspisvipera mellett Európa egyik legmérgezőbb kígyója. A szarvasviperák Görögországban, a balkáni államokban és Észak-Olaszországban honosak. Ha megmarnak valakit, az a legrosszabb esetben bénulást vagy légzési nehézséget okozhat. Ha időben kap az illető ellenszérumot, akkor gyorsan elmúlnak a tünetek. A kisgyerekek és a szívelégtelenséggel élő felnőttek számára nagy veszélyt jelenthet.
Mérges pókhal
A mérges pókhalak a fajtától függően 15–50 cm hosszúak lehetnek. Sekély vízben, a homokba vagy iszapba ássák be magukat. Ott várják mozdulatlanul a zsákmányt. Ha rálép valaki, akkor villámgyorsan mérget ereszt az emberbe. Ennek következtében igen erős fájdalom lép fel, amely több napig is eltarthat, ha nem kezelik különösebben.

Világító medúza
A mediterrán térségben az egyik legelterjedtebb medúzaféle. 12 cm széles is lehet. Az érzékelő tüskéi pedig 1 méteresek is lehetnek. Érintésre a csalánsejteken ülő tüskéit mélyen beszúrja az emberbe. A méreg erős fájdalmat okoz, és a bőr piros lesz és megduzzad. Émelygő rosszullétet és fejfájást is eredményezhet.

Kapcsolódó cikkek

Repülő csótány - úristen!?!

Repülő csótány Magyarországon

A cikkben, a hazánkban is előforduló, repülő csótányról lesz szó.