5 tipp a régi bútorok restaurálásához

A régi bútorokat a bútorrestaurálási technikák segítségével megmentheti a hulladéklerakóktól.
5 tipp a régi bútorok restaurálásához

Ennek számos előnye van, például az, hogy pénzt takaríthat meg, és akár nyereséggel is eladhatja a megmentett bútorokat! Mielőtt azonban elkezdené a régi bútorok restaurálását, először meg kell tanulnia néhány tippet. Az alábbiakban felsorolunk 5 tippet a régi bútorok restaurálásához. Olvassa el figyelmesen ezeket a tippeket, hogy a legtöbbet hozhassa ki a restaurálási projektjéből.

Ha amatőr vagy a bútorrestaurálás terén, érdemes egy útmutatót és referenciaanyagot keresned. Így gyorsan választ kaphat a folyamatot érintő kérdéseire. Egy könyvtár kézikönyvtára például számos kézikönyvet tartalmaz a bútorrestaurálásról. Az internet szintén jó forrás, mivel ott számos cikket találhat a terület szakértőitől. Ezek a cikkek megadhatják azokat az eszközöket és útmutatást, amelyekre szüksége van ahhoz, hogy elkezdje a bútorok restaurálását.

Ha régi bútorán repedés vagy kis lyuk van, lehet, hogy itt az ideje megjavítani. Ha motoros csiszológéppel vagy csiszolótömbbel lecsiszolta, akkor epoxi gittet használhat, hogy kitöltse ezeket a hiányosságokat. Ez a lágy gyanta rátapad a repedésre vagy a hibára, és olyan lesz, mintha új lenne.

Mielőtt elkezdené a régi bútorok felújítását, fontos, hogy eldöntse, érdemes-e megpróbálkoznia vele. Az ásványi szesz, egyfajta oldószer, az első réteg felhordása előtt tesztelheti a felületet. Az ásványi szesz nem károsítja a bevonatot, de átmenetileg telíti azt. Ez jó képet ad arról, hogy a bútor hogyan fog kinézni a törléses felületkezelés után.

A bútorok újrafényezése nem egy nehéz projekt, de sok lépést kell követni. Ne felejtse el ellenőrizni a bútor méreteit és kivitelét, mielőtt hozzákezdene. A fa típusától függően akár festékszóró spray-vel is lefestheti a hardvereket, hogy új életet adjon nekik. Egy másik hasznos tipp, hogy vigye magával a méréseket a barkácsboltba. Az újrafényezéshez mindenképpen vigyen magával mérőszalagot.

Először is, győződjön meg róla, hogy a munkához megfelelő szerszámokkal rendelkezik. Az antik bútorok újrafestést igényelhetnek, és kulcsfontosságú, hogy tudja, milyen típusú festék lesz a legmegfelelőbb a felülethez. Ha a darab fából készült, akkor egy olyan pác, amelyet úgy terveztek, hogy ellenálljon a nedvességnek, hatalmas különbséget fog jelenteni. Ha a fagiliszták átrágták a fát, előfordulhat, hogy a bútort újjal kell helyettesítenie, de ez nem jelenthet problémát, hacsak nem tart a minőség feláldozásától.

Mielőtt elkezdené a régi bútorok restaurálását, győződjön meg róla, hogy alaposan megtisztította a darabot. Ez megszabadítja az évtizedek óta meglévő szennyeződésektől és kosztól, és visszaadja a fa fényét. A tisztításnak nem kell költségesnek lennie, és nem igényel díszes tisztítószereket. Egyszerű szappan és víz keverékével is megtisztíthatja a felületet. Ezután jöhet a darab javítása.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan bízzon meg egy költöztető céget

Hogyan bízzon meg egy költöztető céget

Sok mindent figyelembe kell vennie, amikor költöztető céget bíz meg.

Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

Gyerekkel együtt növő bútorok - Hogyan válasszuk ki a legmegfelelőbbet

A gyerekszobát szeretnéd berendezni? Ha nem akarsz kétévente új bútort vásárolni, akkor fektess gyerekkel együtt növő bútorokba. Ezek a bútorok az utóbbi évek nagy trendjei. Nem is csoda.