A gyereket is vonjuk be a karácsonyi előkészületekbe

A gyereknek fontos, hogy az otthoni eseményekbe és történésekbe is bevonjuk. A gyermek is a család szerves tagja, így jó, ha már idejekorán megtanulja, hogy karácsony előtt, teendők sora vár a szülőkre, nagyszülőkre. A gyerekek mindig izgatottan várják a karácsonyi ajándékokat, azonban az ünnepek előtti feladatokból nem nagyon veszik ki a részüket. Mégis, miben lehet segítségünkre a gyerek? Mutatjuk a válaszokat!
A gyereket is vonjuk be a karácsonyi előkészületekbe

A karácsonyi nagybevásárlás

Karácsony előtt az egész család meglátogathatja a városban rendezett karácsonyi vásárt, ahol aztán az ajándékokat is be lehet szerezni. Ez egy remek időtöltés, hiszen manapság már nagyon jó hangulata van az ilyen vásároknak. A vásári fények meseszerűen varázslatosak a gyermekek számára, és megéhezni sem fognak, hiszen ételt és italt árusító standok is sorakoznak a karácsonyi vásárokon.

Karácsonyi DIY ajándékok

Manapság egyre nagyobb divatja van a saját készítésű ajándékoknak. Készíthetünk fürdőbombát, gyógynövényes, fűszeres likőröket, mentával, naranccsal ízesített csokoládét, bonbont, de akár sálat is köthetünk. A gyermeket is bevonhatjuk az ajándékkészítés fortélyaiba, így ideje korán megtanulja, hogy nem a drága, az üzletekből vásárolt ajándéknak van igazán értéke, hanem a saját kezűleg készített ajándékoknak, amelyekbe a szeretetünket is becsomagoljuk.

Az adventi kalendáriumot is készíthetjük közösen

A gyerekek már december elsejétől kinyithatnak egy-egy ablakot az adventi naptáron, így minden egyes nap valamilyen kis aprósággal lephetjük meg őket. Ez is segíti az ünnepre hangolódást. Miért ne készíthetnénk mi magunk az adventi kalendáriumot a gyermekünkkel közösen? Remek móka lehet ez az együtt végzett tevékenység.

Tegyünk rendet együtt és adományozzunk

A gyerekeknek már kicsi koruktól meg kell tanulniuk, hogy léteznek társadalmi egyenlőtlenségek és bizony olykor-olykor találkozhat is utcán élő emberekkel. Ünnep előtt – de ne csak akkor, hanem egész évben – adományozhatunk segélyszervezeteknek, karitatív szervezeteknek és ebbe a tevékenységbe a gyermeket is bevonhatjuk. Sőt, ha év közben a gyermek rendet rak a szekrényében és kinőtt, vagy megunt egy-egy holmit, vagy éppen egy-egy játékától válna meg, akkor ösztönözzük arra, hogy ajándékozza ezeket a már nem használt tárgyakat egy rászoruló gyermeknek. Ezzel kialakítjuk benne azt az érzést, hogy nem csak kapni jó ajándékot, hanem adományozni is felemelő érzés, hiszen ezzel másokon segítünk.

Mézeskalács házikó és karácsonyi figurák készítése

Egyes családokban, mézeskalácsdekoráció készítése nélkül sem múlhat el a karácsony. A gyerek is segíthet a tésztagyúrásban, a süteményszaggatásban, de a legjobban a dekorálást fogja élvezni. Hagyjuk, hadd készítsen saját remekműveket, és díszítsük együtt a fenyőfát ezekkel a DIY dekorációkkal.

Ajándékcsomagolás és fenyőfadíszítés

A gyerekek nem csak ajándékot bontogatni, hanem ajándékot csomagolni is szeretnek. Segítsünk nekik, ha kérik. Még ha ügyetlenül is csomagolta be az ajándékot, ne vegyük el a kedvét, hogy újra csomagoljuk azt. A fadíszítést is nyugodtan rábízhatjuk, a szükséges anyagok beszerzését követően, de motiválhatjuk is arra, hogy idén, ő készítsen díszeket a fára. Határtalan lesz az öröme.

Olvasd el a Womagic női portál advent és karácsony témájú írásait is!

Kapcsolódó cikkek

A gyereket is vonjuk be a karácsonyi előkészületekbe

A gyereket is vonjuk be a karácsonyi előkészületekbe

A gyerekek mindig izgatottan várják a karácsonyt. Mindenképpen vonjuk be őket is a karácsonyi előkészületekbe.

A tökéletes karácsonyi asztal megtervezése és megvalósítása

A tökéletes karácsonyi asztal megtervezése és megvalósítása

A tökéletes karácsonyi asztalt mi magunk is könnyedén, egyszerűen és olcsón is megtervezhetjük.

Nem a legolcsóbb árakat vadásszák idén karácsonykor - karácsony 2021 - karácsony 2022

Nem a legolcsóbb árakat vadásszák idén karácsonykor

Összegyűjtöttük a fogyasztói trendeket az ünnepekre.