Így maradnak vékonyak az olasz hölgyek a tészta ellenére is

A bio, gluténmentes, vegán, laktózmentes termékek mind hozzájárulnak az olasz hölgyek egészségéhez. De mitől ilyen vékonyak? Cikkünkből kiderül!
Így maradnak vékonyak az olasz hölgyek a tészta ellenére is

Tészta, pizza, tészta, fagylalt, majd megint egy kis tészta, az olasz nők mégis rendkívül vékonyak. Vajon, hogyan csinálják annak ellenére, hogy napi szinten fogyasztanak ezekből az ételekből? A fehér lisztes dolgok közel sem garanciák az egészséges és jó alakra, ráadásul nem is igazán képezik alapját a megfelelő táplálkozásnak. Hogyan maradnak mégis soványak az olasz hölgyek? Cikkünkből minden kiderül!

A tészta és a pizza fogyasztása

Míg itthon a tészta és a pizza egy főétel, sok esetben a levest követően fogyasztjuk, addig ez délen közel sem így van. Egy olasz vakáción gyorsan kiderülhet, hogy a tészta az előételek között kap helyet, ami nem is véletlen. Ez azt takarja, hogy az ízletes étket első fogásként szolgálják fel az éttermekben, amit egy úgynevezett másodlagos fogás követ. Ez lehet egy kisebb adag hal, esetleg hús zöldségekkel, illetve salátával. Nem véletlen, hogy a tészta előételnek számít, ráadásul egy adag mérete nem több mint 100 gramm száraz spagetti.

Miért így kerülnek asztalra?

A fő ok, hogy az előétellel megemelkedik a vércukorszint és jó lesz tőle az étvágyunk. Az inzulin hirtelen emelkedése azonban nem következik be, mert a következő fogás fehérjéi és zsírjai megakadályozzák mindezt. A halban és a húsban fellelhető egészséges fehérjék eltelítik őket, így nem kívánnak majd több tésztát sem. Ne feledkezzünk meg a pizzáról sem, amely szintén inkább előétel, mintsem főétel egy nagyobb adag leves után.

Hogyan eszik a tésztát az olaszok?

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a déli népek nem főzik halálra szerencsétlen tésztát, hiszen ők minden esetben “al dante” eszik, azaz fogkeményen. Ebben az esetben az étel nemcsak ízletesebb, hanem az egészségre is jobb hatással van, hiszen az emésztése is jóval lassabb, mint a szétfőtt társáé. Mivel a tészta még nem teljesen szívta meg magát vízzel, így több időt tölt el a gyomorban is, így nem eshetnek bele a tésztafogyasztás csapdájába.

Az olaszok ráadásul nem zsírt és napraforgóolajat használnak a tészták ízesítéséhez, hanem a legtöbb esetben olívaolaj kerül rá. Ez egy rendkívül fontos összetevő a számukra, aminek legfőbb oka, hogy stabilan tartja a vércukorszintet és védi a szív- és érrendszert egyaránt.

Mi a helyzet a mentes termékekkel?

Az olaszok is fogyasztanak bio, gluténmentes, vegán, laktózmentes termékeket, bár náluk mindezek nem annyira elterjedtek, mint hazánkban. Ez persze nem azt jelenti, hogy nálunk nincsenek érzékenyebb gyomrúak, így ma már ők is készítenek különböző mentes ételeket. Ezeket főként tészta formájában találhatjuk meg az olasz boltokban, illetve persze a magyar webáruházakban egyaránt.

Összegezve

Elmondható tehát, hogy bár a déli népek is esznek bio, gluténmentes, vegán, laktózmentes termékeket, mégis inkább az egészséges megoldást próbálják alkalmazni. Számukra a tészta és a pizza inkább előétel, amit egy kisebb adag hús, hal, zöldség vagy saláta követ. Nem véletlenül maradnak az olasz hölgyek mindig olyan vékonyak.

Kapcsolódó cikkek

Igaz tények a nőkről

Igaz tények a nőkről

A nők sok mindent másként látnak, mint a férfiak. Sok dologban különbözik a két nem egymástól.

Ikerpár helyett hármasikrek

Ikerpár helyett hármasikrek

Kisebb sokk érte a brit nőt, amikor ultrahangvizsgálatán kiderült, hogy az ikrek hárman vannak.