A pálinka hatása a női egészségre

Ez a hagyományos magyar nedű főként az urak körében népszerű, de sok hölgy is előszeretettel fogyasztja.
A pálinka hatása a női egészségre

Élettani hatásairól a nép orvosláson át tudományos cikkekig rengeteg forrásból olvashatunk. Sokan nem ismerik azokat az előnyöket, melyeket megfelelő formában és mennyiségben fogyasztva tapasztalhatnak. Cikkünkben elsősorban a női egészségre koncentrálva vizsgáljuk a pálinka hatásait.

Kizárólag 18 éven felüliek figyelmébe!

Mennyi és milyen pálinka "egészséges" a hölgyeknek?

Mielőtt a konkrét hatásokról beszélnénk, fontos rögzíteni néhány alapelvet a mennyiségre és a minőségre vonatkozólag.

Mennyiség

Minden alkoholra igaz, hogy túlzásba vitt bevitele káros. A magyar szeszekkel különösen vigyázni kell, hiszen kimondottan erősek. Nőknek maximum napi 2 egységnyi alkohol ajánlott. Ez annyi, mint 4 cl égett szesz, 2 dl bor vagy 2 pohár sör. Ellenkező esetben a cikk második felében szereplő következményekkel kell szembenézni.

Minőség

Csak a valódi gyümölcsből, adalékanyagok nélkül készült szeszes ital fejt ki pozitív hatást. Ilyenek az Árpád pálinka webáruház kiváló minőségű pálinkái, melyek fogyasztása a fenti mennyiségben kimondottan előnyös. Mindig figyeljünk arra, milyen forrásból származik egy bizonyos ital!

A jobb hangulatért

Családi összejöveteleken, rendezvényeken gyakran fogyasztunk belőle, akár aperitifként. Nem csoda, hiszen bizonyítottan oldja a gátlásokat, javítja a kedélyállapotot, egy időre feledteti a fáradtságot.

Egy hosszú nap utáni kellemes beszélgetéseket a hölgyek is indíthatnak egy kupicával. Ha nem visszük túlzásba, javítja kedvünket, ezáltal támogatja a lelki egészséget.

Baktériumok, fertőzések ellen

Az is bizonyított, hogy már az alkohol vizes oldata is gátolja a baktériumok terjedését, szaporodását. Így egy enyhe torokfájás, megfázás esetén a női egészségre is kedvezően hat. Fontos azonban, hogy gyógyszerekkel együtt vagy várandósság alatt ne alkalmazzuk!

Az emésztésért

Nem hiába isszuk gyakran érkezés előtt ezt az italt. Hölgyeknek és uraknak egyaránt jó étvágyat okoz, hiszen növeli a nyál- valamint a gyomorban az emésztőnedvek termelődését.

Túlzásba vitt pálinka: negatív következmények

Sajnos a fent megadott mennyiségeket könnyű túllépni. Ez esetben az alábbi negatív hatásokkal nézhetünk szembe:

· Mozgáskoordinációs gondok.

· Szellemi funkciók hanyatlása.

· Sérülések, betegségtünetek figyelmen kívül hagyása.

· Nyugtalanság, álmatlanság.

A nők sajnos előbb tapasztalják ezeket, mint a férfiak. Ha pedig túlságosan gyakran lépjük át a határt, még súlyosabb gondjaink lehetnek.

Összefoglalva: A pálinka sokak szerint csodaszer. Való igaz, hogy mértékletesen és minőségi forrásból fogyasztva javítja a testi és a lelki egészséget. Nők és férfiak is tapasztalhatják ezeket a jótékony tulajdonságokat. Lényeges azonban, hogy alkoholfogyasztás terén ne lépjük túl az ajánlott határértéket.

Kapcsolódó cikkek

Kihalt plázák

Kihalnak a plázák Amerikában

Néhány éve még emberek milliói rajongtak a plázákért, ma már egyre több kihalt pláza van világszerte.