Így használd fel a kávézaccot

A legtöbb ember szereti a kávét, és igényli is annak elfogyasztását minden nap. Azt azonban kevesebben tudják, hogy lefőzésén és fogyasztásán túl mi mindenre jó a maradék kávézacc. Nem érdemes kidobni, ugyanis számos felhasználási lehetősége akad a háztartásban. Hoztunk néhányat!
Kávézacc felhasználás -ne dobd ki!

Azon túl tehát, hogy a kávé koffeintartalma köztudottan éberséget, frissességet kölcsönöz, a kávé további felhasználása is ismert. A kávézacc ugyanis többféleképpen is felhasználható az otthonunkban, amelyeket érdemes tudni és kipróbálni.

Néhány példa:

1. A kávézacc remek takarítószer. A zsíros, foltos tűzhelyre szórva ugyanis magába szívja a lerakódásokat, így könnyedén eltávolíthatók a szennyeződések.

2. Azon felül, hogy magába szívja a zsírt, mással is ugyanezt teszi, mégpedig az illatokkal. Nincs más dolgunk tehát, mint betenni egy kis tálka zaccot a hűtőszekrénybe, azt kis ideig benthagyni, és érezni is fogjuk, hogy megváltozott a korábban érezhető illat. Nincs már jelen az a kellemetlen szag, ami azelőtt különféle ételek aromájától vegyült. Érdemes kipróbálni!

3. Nem csak nekünk, de növényeinknek is hasznos lehet egy kis kávézacc. A cserépben, vagy akár ki a kerti földben is a virág mellett kiváló egészségbomba. A virágunk is hálás lesz, hiszen a zaccnak köszönhetően kívül-belül felfrissül és egészségesebb lesz.

4. A kertnél maradva bizony van még egy felhasználási lehetősége a kávézaccnak. Ha nem szeretnénk, hogy idegen macskák járjanak át az udvarunkon, csak annyit kell tennünk, hogy néhol szétszórunk egy kis zaccot. Ettől a macskák biztosan meghátrálnak, és nem lépnek be többé a területünkre, ugyanis kimondottan írtóznak a zacctól.

5. További érdekes felhasználása a zaccnak, hogy a fejbőrünkbe masszírozzuk. Ez ugyanis alapvetően felfrissíti az elgyengült és színtelen hajszálakat, tehát hajkoronánk egészségére is jótékony hatással van.

Érdemes kipróbálni valamennyi házi praktikát, hiszen a mindennapokban, ezeken a területeken igazán jól jöhet egy kis zacc-segítség.

Kapcsolódó cikkek

Mit jelentenek az egyes színek? Elmondjuk!

Mit jelentenek ezek a színek?

A színeknek jelentése van. Mutatjuk, hogy melyik szín, mit jelent.

Miért éppen Sri Lanka?

Miért éppen Sri Lanka?

Miért nyaraljunk Srí Lankán?

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Egy ember egyedül nem tudja minden szükségletedet kielégíteni.