Ötletes tippek a citrom felhasználásához

Köztudott, hogy a citrom az egyik legnagyobb c-vitamin bomba, aminek többféle felhasználása ismert és kedvelt. Ilyen például a teákban, salátákban, főzéshez, vagy diétázáshoz való alkalmazása.
Így használd a citromot étkezésen kívül.

Most azonban hoztunk pár tippet, hogy hogyan lehet a fent felsoroltakon kívül felhasználni a citromot, milyen étkezésen kívüli alkalmazásai ismertek.

1. Illatosításra

Persze ez is tartozhat az alapvető citrommal kapcsolatos felhasználási szokásokhoz, azonban sokak mégsem használják illatosításra. Ennek oka lehet például, hogy legtöbbünk fejében a citrom, csak ételként van jelen, azonban az illata frissességet és üdeséget kölcsönözhet a lakásban, illetve többféle kellemetlen szag ellen is bevethető pár csepp citromaroma.

2. Zsíroldásra

A bolti zsíroldók között is léteznek citromos illatú termékek, érdemes ezeket választani. Ennél is jobb megoldás viszont, ha természetes formájában, félbevágva, a zsíros részt jól átdörzsölve tisztítjuk meg az edényeket, hiszen a gyümölcs savas levének köszönhetően gyorsan eltűnik minden zsírfolt.

3. Fényesítésre

Elsőre furcsán hangozhat, mégis jól bevált módszer a citrom levével fényesíteni a bronzból vagy rézből készült tárgyakat. A gyümölcs elvét egy kevés sóval vagy szódabikarbónával összekeverve máris tökéletes elegyet kapunk a tisztításhoz.

4. Rovarirtásra

Számos mérgező rovarirtó létezik már, amiket bármelyik boltban meg tudunk vásárolni. Ennél azonban természetesebb, környezetbarátabb és hatásosabb módszer, ha citrommal űzzük el a nem kívánt betolakodókat. Az ablakpárkányra, repedésekre és küszöbre csepegtetett citromlé, citromhéjak szétszórása szintén az érintett területen, illetve citromlével kevert víz, azzal pedig a padló felmosása már garantáltan elűzi a hangyákat, de akár a csótányokat, bolhákat is.

A citrom tehát a fogyasztásán kívül számos területen segítségünkre lehet, érdemes kipróbálni!

Kapcsolódó cikkek

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Hat barátság, amire szükséged van az életben

Egy ember egyedül nem tudja minden szükségletedet kielégíteni.

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

A teafogyasztás hosszú évszázadok óta része az emberiség életének.

Miért éppen Sri Lanka?

Miért éppen Sri Lanka?

Miért nyaraljunk Srí Lankán?