Íme 5 tipp, milyen öltönyt érdemes beszerezni

Amikor elegáns öltözködésről beszélünk, az első dolog, ami eszünkbe juthat a férfiviselet tekintetében egy jó minőségű és szép öltöny. Azonban ez csak akkor lehet elegáns, ha megfelelő módon is viselik.
Íme 5 tipp, milyen öltönyt érdemes beszerezni

Amikor elegáns öltözködésről beszélünk, az első dolog, ami eszünkbe juthat a férfiviselet tekintetében egy jó minőségű és szép öltöny. Azonban ez csak akkor lehet elegáns, ha megfelelő módon is viselik.

Amennyiben csak ritkán kerül sor az öltöny viselésére, előfordulhat, hogy elbizonytalanodhatunk a forma, a színek vagy az összkép tekintetében. Ezért mindenképpen érdemes átgondolni, milyen szabás is illik hozzánk, valamint a részleteket, hiszen mindig ebben rejlik a megoldás.

Ezeket az alábbi alapszabályokat érdemes fontolóra venni, mielőtt megvennénk álmaink öltönyét:

1. Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő méret

Nincs is annál rosszabb, ha az öltöny kicsi vagy esetleg nagy. Ezeket az alapszabályokat illik betartani a méret tekintetében:

  • A válladnak éppen, hogy érintenie kell az öltöny váll részét.

  • Az öltöny ujja a csuklód közepéig kell, hogy érjen.

  • Ha felveszed az öltönyt és a gombnál fogva, vagy az oldalánál elkezded húzni, 3-4 centinél többet nem engedhet az anyag, különben ez azt jelenti, hogy nagy rád az öltöny.

  • Fontos tudni, hogy attól, hogy jól betudod gombolni az öltönyt, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a te pontos méreted.

2. Figyelj oda a gombokra!

A következő alapszabály áll fenn a gombok esetében: ha leülsz gombold ki, viszont ha felállsz, rögtön gombold be. Gomboláskor pedig figyelj arra, hogy az alsó gombot ne gombold be. Amennyiben egysoros a zakód, akkor csak a középső és felső gombot, vagy csak a középsőt gombold be, ha viszont két soros, akkor amennyiben egy gombpárnál több van rajta, az alsó sort nem kell begombolni.

3. A legfontosabb kérdés: a tökéletes nyakkendő

  • Jól húzd meg a nyakkendőt! A cél, hogy ne legyen túl laza, de semmiképp se szorítson!

  • Ha a nyakkendő viselése mellett döntesz, mindenképpen gombold be az inged legfelső gombját is.

  • Figyelj oda, hogy ne lógjon ki az ing gallérja alól.

  • Fontos odafigyelni arra is, hogy pontosan a nadrág derekáig érjen a nyakkendő. Amennyiben övet is használsz, akkor az övcsatig.

  • Ugyanakkora legyen a szélesség tekintetében, mint a zakó hajtókájának szélessége.

  • Ismerd meg az anyagokat és a minőséget. Természetesen a legelegánsabbnak a selyem nyakkendő számít, de például egy szabadban zajló rendezvényre a természetesebb hatású gyapjúból készült darab is megfelelő lehet.

Kapcsolódó cikkek

Inspirálódj az ikonikus nők ruhatárából!

Ikonikus nők, akiktől érdemes divat-inspirációt gyűjteni

Nagyon sok olyan női alak létezik, vagy élt a világban, akik inspirációt adhatnak a divat terén is.

Horgonyt fel!

Horgonyt fel!

A Tchibo webáruház heti kínálatából válogattunk.