Egyensúllyal a bőr szépségéért

Bőrünk végtelenül intelligens, éppen ezért mindig jelzi, ha baj van.
Egyensúllyal a bőr szépségéért

Amikor elváltozásokat veszünk észre a bőrünkön, akkor ezek kialakulásának hátterében több dolog is állhat. Elég csak azokra a külső hatásokra gondolnunk, amik minden nap érnek minket, és mivel bőrünk a legnagyobb felület, amivel a világhoz kapcsolódunk, természetes, hogy reagál a külső hatásokra. De ne feledjük, hogy a probléma forrása nem mindig külső tényező, belülről is jöhet. A bőr egyensúlyának eltolódását okozhatja hormonális változás, a stressz, de a nem megfelelő életmód is nagyban hozzájárulhat.

Keressük meg a probléma okát!

A rosacea kezelés első lépése, hogy felfedjük a probléma gyökerét, hiszen a felületi kezeléssel legfeljebb átmeneti eredményt érhetünk el, nem oldjuk meg a valódi problémát, ami nem várt visszatérő vendége lesz életünknek. Ahhoz, hogy ez ne történhessen meg, fontos megérteni, hogy a bőr egyensúlyának felborulása nem visszafordíthatatlan folyamat, de időigényes és nagy odafigyelést igényel. Amennyiben a bőr felszínén az aknékat is okozó demodex, azaz szőrtüszőatkák elszaporodnak, jelenlétük a rosacea kialakulását is okozhatja.

Ezek a hajhullásért és akne kialakulásért is felelős mikroszkopikus méretű lények megtalálhatóak a bőr felszínén, de túlzott jelenlétük komoly gondok okozója lehet.A demodex atka két külön fajtájáról van szó, amik a természetes állapot felborulásakor szaporodhatnak el.

A kezelés egyszerűnek tűnik, de nem a teljes felszámolásukról van szó, hanem a természetes állapot visszaállításáról, ami csak akkor lehetséges, ha ismerjük a probléma kialakulásáért felelős tényezőket is. Ez az igazi kihívás. Mivel egyénenként eltérőek a tünetek és az okok is, a kezelésnek is éppen ennyire egyénre szabottnak kell lenni. Pusztán a külső kezelés, a bőrápolás tehát egy ilyen elváltozás esetén nem elégséges, különösen fontos a megfelelő eredmény elérésének érdekében, hogy a terápia az életmódra, a belső változásokra is tekintettel legyen.


Kapcsolódó cikkek

A ráncoktól a magabiztosságig: a botox kezelés csodálatos hatásai

A ráncoktól a magabiztosságig: a botox kezelés csodálatos hatásai

Az idő könyörtelen múlása az öregedés látható jeleit hordozza magával, gyakran szarkalábak, a szemöldök közötti és a homlokon megjelenő vízszintes ráncok formájában.

Légy fiatalos a Skin Booster vagy Beauty Booster kezeléssel!

Légy fiatalos a Skin Booster vagy Beauty Booster kezeléssel!

A Skin Booster vagy a Beauty Booster kezeléssel fiatalabbak lehetünk.

4 bőrbarát kozmetikum

4 bőrbarát kozmetikum

Nem tudod, milyen nappali krémet használj? Most 4 bőrbarát kozmetikumot ismerhetsz meg Janssen termékek webáruházából és más gyártóktól.