A leggonoszabb szereplők a Disney-univerzumban - miért imádjuk mégis őket?

Egy jó Disney-filmhez nem csak a hősök, hercegnők és az aranyos állatkák, hanem a negatív szereplők is hozzátartoznak. Íme, néhány emlékezetes főgonosz, akiknek mégis sikerült belopni magukat a szívünkbe!
A leggonoszabb szereplők a Disney-univerzumban - miért imádjuk mégis őket?

Szörnyella de Frász

A 101 kiskutya bundás hősnőjének angol neve Cruella De Vil, ami egyszerre foglalja magába a “kegyetlen” és az “ördög” szavakat. És mi lehetne kegyetlenebb, mint 99 dalmatakölyökből bundát varratni? Ám Szörnyella nem csak ezért, hanem bizarr divatstílusának köszönhetően is ikonikussá vált. Fekete-fehér frizurája és óriási kabátja annyira őrült, hogy inkább nevetni támad kedvünk, mint hogy megijedjünk tőle az 1961-es filmben.

Demóna

A Csipkerózsika leggonoszabb szereplőjétől már csak a szarvai miatt is nagyon rettegtünk gyerekkorunkban. Aurora hercegnő születése után nem sokkal ki is derült, hogy a szándékai cseppet sem ártalmatlanok. Olyannyira nem, hogy el is átkozza a hercegnőt: a 16. születésnapja előtt szúrja meg a kezét a rokka orsója, és haljon bele. Ám ez szerencsére a történet szerint végül másképp alakul. Miért szeretjük mégis Demónát? A válasz itt is egyszerű: a bámulatos stílusa miatt!

Ursula

A rémisztő, sok csáppal ellátott tengermélyi királynő, Ursula három napra emberi külsőt kölcsönöz Arielnek, hogy elcsábíthassa szerelmét, Erik herceget. Ezért cserébe azonban a hangját követeli. A gonosz úrnő azonban tudja, hogy Ariel csak a hangjáról felismerhető, így azzal visszaélve próbálja egy szép nő képében tőrbe csalni a királyfit. Igazi aljasság!

Zordon

Kevés utálatosabb Disney-gonosz van Zordonnál, az oroszlánkirály Mufasa testvérénél: ha az még nem traumatizált volna eléggé gyerekkorunkban, amikor Mufasán átrappol egy gnúcsorda, Zordon maga okozza az öccse vesztét, miután letaszítja a szikláról. Még felnőtt fejjel is utáljuk érte! Amit azonban kedvelhetünk benne, hogy a karakterét Shakespeare Hamletje inspirálta.


A királynő a Hófehérkéből

A királynő, mint tudjuk, megkíséreli a vadász által kivégeztetni Hófehérkét. Amikor ez nem jön össze, saját maga ered a lány nyomába, aki a “a legszebb e vidéken”, hogy újra magáének tudhassa ezt a címet. Amivel belopja magát a szívünkbe, az a változatossága: királynőként még nem is olyan ijesztő, ám amikor az almát kínálgató gonosz banyává változik, jogosan retteghetünk tőle!

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

A leggonoszabb szereplők a Disney-univerzumban - miért imádjuk mégis őket?

A leggonoszabb szereplők a Disney-univerzumban - miért imádjuk mégis őket?

Zordontól és Ursulától még felnőttként is kiráz a hideg

Valóban egészségesebbek a fa játékok?

Valóban egészségesebbek a fa játékok?

Mutatós és minőségi meglepetést webáruházból is vásárolhatsz gyermekednek. Fa játékok is kaphatók, melyek sokak szerint egészségesebbek. A részletekért kattints!

17 tábor, 1 helyszín, 100 aktivitás - Nyári tábor 2024 - Gyerektábor 2024

17 tábor, 1 helyszín, 100 aktivitás

Régebben egy kirándulás, számháború, strandolás, este pedig szalonnasütés volt a legtöbb tábor programja.