Milyen és milyen színű virágot kaptál Valentin-napra? Mutatjuk, mit jelent!

Valentin-nap az év legromantikusabb napja. Ilyenkor a férfiak többnyire virággal kedveskednek a szívükhöz közelálló nőknek. A virág nem csak a jó kapcsolatot, hanem a virágzó szerelmet is szimbolizálja. A férfiak általában vörös rózsát ajándékoznak a kedvesüknek, hiszen ez jelképezi leginkább a szerelmet. Azonban nem minden férfi ilyen virágot választ annak a nőnek, akit megajándékoz. A skála széles, nem csak a virágok terén, hanem szín tekintetében is. Most megtudhatod, hogy mit is jelent, ha nem rózsát, hanem például szegfűt kapsz egy férfitől, és azt is mutatjuk, hogy az egyes virágszínek mit is jelentenek.
Milyen és milyen színű virágot kaptál Valentin-napra? Mutatjuk, mit jelent! Valentin-Nap 2022 - Valentin-Nap 2023

Napraforgó

Habár nem tipikusan Valentin-napi virág, mégis a boldogságot és a vidámságot szimbolizálja. Ne bánkódj, ha ilyen virágot kapsz a kedvesedtől, hiszen ez a virág a hosszú, együtt töltött időt is jelképezheti, azaz azt az időszakot, amit a jövőben együtt fogtok majd tölteni.

Vörös és sárga rózsa

A Valentin-nap egyik legfelkapottabb virága, a vörös rózsa. Ha ilyen virágot kapsz a nagy napon, akkor biztos lehetsz benne, hogy a párod, fülig szerelmes beléd. Ha viszont sárga rózsával lep meg, akkor csak baráti érzelmeket táplál irántad.

Orchidea

Az orchidea finom, egzotikus és gyönyörű virág, amely virágot szintén akkor ajándékoz egy férfi egy nőnek, ha fülig szerelmes belé. Az orchidea a szépséget és az erőt is jelképezi. Ez az elegáns virág nagyon sok érzelmet hordoz magában. Nincs is szebb ajándék egy szál vagy egy csokor orchideánál, ha ki szeretné valaki fejezni, hogy milyen sokat is jelent számára a másik.

Liliom

Liliomot akkor ajándékoz egy férfi egy nőnek, ha szenvedélyesen szereti. A liliomot gyakran párosítják rózsával, ami a szerelmet szimbolizálja. Ha vegyes csokrot kapsz, azaz liliomokat és rózsákat is, akkor nem csupán szerelmet, hanem mérhetetlen szenvedélyt is érez irántad a kedvesed.

Szegfű

Sokan úgy gondolják, hogy a szegfű nem a szerelem virága, így ez a virág meglehetősen mellőzött Valentin-napon. Pedig egy csokor szegfű is nagyon kedves ajándék, főleg, ha fehér, halvány rózsaszín és piros szálakat is tartalmaz. A fehér szín a szerencsét, a halvány rózsaszín a csodálatot, míg a piros szegfű a szerelem jele a férfi irányából.

Százszorszép

Ennek a virágnak is örülhetsz Valentin-napon, de csak abban az esetben, ha egy férfi barátodtól kapod, ugyanis a százszorszép ártatlan érzelmeket, azaz barátságot és boldogságot jelent, fejez ki.

Krizantém

Ha krizantémot kapsz Valentin-napi ajándékként, akkor először a színét nézd meg, és csak aztán gondolkodj el azon, hogy miért pont ezt a virágot kaptad. A fehér színű krizantém egy bókot jelképez, nem többet. Ha piros színűt kapsz, akkor az ajándékozó ezzel fedi fel előtted az érzelmeit, viszont, ha sárga színű krizantémmal lep meg valaki, akkor a hódoló többé nem titkos, és biztos lehetsz benne, hogy barátságnál jóval többre vágyik.

Kapcsolódó cikkek

Légy fiatalos a Skin Booster vagy Beauty Booster kezeléssel!

Légy fiatalos a Skin Booster vagy Beauty Booster kezeléssel!

A Skin Booster vagy a Beauty Booster kezeléssel fiatalabbak lehetünk.

A fenséges amarillisz

A fenséges amarillisz

Csodálatosan pompázik a cserépben az arisztokratikus megjelenésű amarillisz. Hogyan ápoljuk, hogy sokáig örülhessünk neki?

Repülő csótány - úristen!?!

Repülő csótány Magyarországon

A cikkben, a hazánkban is előforduló, repülő csótányról lesz szó.