Mixertanfolyam - Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni nyáron

A legtöbb ember számára a nyár a kikapcsolódás időszaka. Mások viszont a forró évszakból a tanuláshoz is inspirációt nyernek. Egyes szakmákban a lazább munkarend, míg a diákok számára az iskolai szünet nagyobb rugalmasságot enged. Ez lehet az oka, hogy egyre többen választják a nyarat tanfolyam elvégzésére. Az alábbiakban néhány olyan kategóriáról esik szó, melyet nyáron is érdemes elvégezni. Tarts velünk, ha szívesen képeznéd magad!
Mixertanfolyam - Milyen tanfolyamot érdemes elvégezni nyáron

Nyári nyelvtanfolyamok

A nyelvórákra kiemelt kereslet mutatkozik ebben az évszakban. Rengeteg diák szeretné ilyenkor behozni az éves lemaradást, esetleg megszerezni a nyelvvizsgát, de a felnőttek közül is sokan iratkoznak be.

Azoknak érdemes nyáron ilyen kurzusra jelentkezni, akiknek valóban több idejük jut most, mint az év többi részében. Az intenzív kurzusok lehetővé teszik, hogy akár 2-3 hét alatt szinteket lépjünk felfelé. Ez azonban csak akkor lehetséges, ha a tanfolyamra koncentrálunk, minden nap foglalkozunk a tanultakkal, s a gyakorlást akár hőségben is folytatjuk.

Továbbképzések

Egyes szakmák képviselői számára ilyenkor is szerveznek továbbképzéseket. Ezek lehetnek céges alkalmak, de egyénileg szervezett és finanszírozott kurzusok is.

A jobb karrierlehetőség fényében érdemes erre saját időkből és pénzünkből áldozni. Például a Bols Mixer Akadémia mixer tanfolyamai kivaló lehetőséget nyújtanak a vendéglátásban dolgozó vagy végzettséget szerzettek számára, amellett, hogy kezdőkkel is foglalkoznak. Az alábbi továbbképzések nyáron is elvégezhetők:

· haladó bármixer

· expressz képzés

· profi bartender csomag

· flair vagy haladó flair

· hajós bartender képzés

· intenzív vagy mester barista tanfolyam

· latte art

Teljesen új szakma egy nyár alatt

A nyelvkurzus és a továbbképzések mellett az sem lehetetlen, hogy új foglalkozást sajátítsunk el rövid idő alatt. Kiemelünk néhány ágazatot és példát a választékból.

Kultúra

Mindig is érdekelt a rendezvényszervezés? Véredben van az ügyintézés és jól kommunikálsz az emberekkel? 3 hónap alatt kulturális rendezvényszervező lehet belőled. Ezután elhelyezkedhetsz civil szervezeteknél, közművelődési intézmények alkalmazottjaként vagy kulturális vállalkozásoknál.

Kereskedelem

Sokan határoznak a kereskedelem szektora mellett, viszont a legtöbb helyre végzettség is szükséges, a rátermettség mellett. Aki például ételt szeretne eladni, elvégezheti az Élelmiszer és vegyi áru eladó kurzust, röpke 3 hónap alatt. Szintén népszerű és kreatív elfoglaltság a virágkötészet, melyet 4 hónap alatt lehet megtanulni.

Pénzügy

Ezen a területen rengeteg képzés érhető el. Persze nem mindegyik fér bele a nyárba, például a bérügyintézőre 4 hónapot kell szánnod. Egy egyszerű Pénztárkezelő és valutapénztáros kurzus azonban 4 nap alatt is teljesíthető.

Informatika

40 órában, azaz akár egy hétre tömbösítve is tanulható a Programozási ismeretek képzés. Ha lassabban haladnál, elérhető 2 hetes és egy hónapos változat is. Ez az alapozás utat nyit az informatika világába azoknak, akik magabiztos számítógépes ismeretekkel rendelkeznek. Az alapképzés után programozói kurzusok is elérhetők.

Összegezve: Ha érzed magadban a motivációt, s több időd van nyáron, érdemes belevágnod különféle tanfolyamokba. Nemcsak nyelvi képzéseket és továbbképzéseket, de számodra teljesen új szakmát adó kurzust is érdemes elvégezni nyáron.

Kapcsolódó cikkek

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

A teafogyasztás hosszú évszázadok óta része az emberiség életének.

Igaz tények a nőkről

Igaz tények a nőkről

A nők sok mindent másként látnak, mint a férfiak. Sok dologban különbözik a két nem egymástól.