2 superfood, azaz 2 szuperélelmiszer - moringa, chlorella - ismered őket?

Segíthetnek a sportteljesítményedben is.
2 superfood, azaz 2 szuperélelmiszer - moringa, chlorella

Rendszeresen mozogsz, de mégis eléggé ingadozó a teljesítményed? Ennek egyik oka lehet például a vitamin vagy fehérjehiány, amelyet az alábbi kettő szuperélelmiszerrel könnyen utánpótolhatsz!
Amennyiben odafigyelsz a rendszeres mozgásra és az aktív, sportos életmódra, biztosan előfordult már veled is, hogy meglepő módon nem úgy ment egy-egy edzés, ahogyan azt előtte elképzelted. Ennek természetesen számos oka lehet, akár a fáradtság, kimerültség, vagy a megfelelő rekreáció hiánya. Azonban a legtöbb esetben elmondható, hogy a sportos életmódhoz szükséges megfelelő mennyiségű vitaminok, ásványi anyagok, esetleges fehérje bevitel hiányáról van szó. Az egészséges táplálkozáson kívül a szuperélelmiszerek segítségével tehetünk ez ellen, amelyeket például organikus, bio por formájában is beszerezhetünk. Szuperélelmiszernek nevezhetjük azokat a tápanyagban gazdag élelmiszereket, zöldségeket, gyümölcsöket, leveleket, gyökereket és magvakat, amelyeknek a fogyasztása az egészségre rendkívül előnyös lehet. Többek között tele vannak antioxidánsokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és különböző nyomelemekkel, így nem csoda, hogy folyamatosan növekszik a szuperélelmiszerek népszerűsége. Nem csak nyersen, de akár turmix, smoothie, müzli vagy joghurt formájában is fogyaszthatók, így változatos étrendet alakíthatsz ki.

Íme kettő szuperélelmiszer, amely kifejezetten jól jön, ha komolyan veszed a sportolást:

  • Moringa: a moringa egy trópusi fa, amely eredetileg Indiából származik. Ugyan hazánkban még igen ismeretlennek számít, gyakorlatilag a szuperélelmiszerek egyik királynőjének tekinthető. Megtalálható bennük C-vitamin, B-vitaminok, zsírban oldódó A, E, és K-vitamin, 46 féle antioxidáns, 18 esszenciális aminosav, omega 3,6, 9, valamint magas koncentrációjú klorofill. Rendszeres fogyasztásával csökkenti a vércukorszintet, a fáradtság érzetét, nem utolsó sorban pedig a stresszt. Továbbá pedig hozzájárul a szervezet regenerálódásához, így pedig meghosszabbíthatja az életet.

  • Chlorella: a chlorella alga egy édesvízi algafajta, amely számos egészséges és jótékony hatású összetevőt tartalmaz. Tökéletes tápanyagforrás, hiszen a chlorella az összes ismert növény közt a legmagasabb klorofill tartalommal rendelkezik, sőt növényi rostokban és különböző fontos vitaminokban is bővelkedik. Rendszeres fogyasztásával biztosíthatjuk a szervezetünk számára a legtermészetesebb eredetű vitaminbevételt és a sportoláshoz szükséges tápanyagforrást.

Kapcsolódó cikkek

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

Tudtad, hogy a teafogyasztás csökkentheti a stresszt és megóvhat a betegségektől?

A teafogyasztás hosszú évszázadok óta része az emberiség életének.

Szokásaink megismerése a pihentető alvás kulcsa

Az alvási szokásaid többet árulnak el rólad, mint gondolnád

Az alvásproblémák felszámolására sok esetben egyszerű megoldást lehet találni, ebben segítsékünkre van, ha megismerjük alvási szokásaink jelentését.

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Hihetetlen, de az ablakmosás, a porszívózás, sőt, az autóvezetés is hozzájárul az eredményes fogyókúrához!