Otthonunkban is teremthetünk igazi wellness hangulatot

A hétköznapokat sokak életében a következők jellemzik: rohanó világ, feszített munkatempó, túlórák.
Otthonunkban is teremthetünk igazi wellness hangulatot

És akkor a család, a barátok, a ház körüli munkák még csak meg sem lettek említve. Akárhogy is telnek a napok, a legtöbbeknek szusszanásnyi ideje sincsen, nemhogy wellness hétvégére utazni. Utóbbi csak hosszas szervezés, tervezés után kivitelezhető, pedig lássuk be, pihenni mindenkinek kell, és ettől a világ sem áll majd meg! Mi a megoldás?

Wellness a négy fal között?

A pihenésnek és a feltöltődésnek sok esetben az az egyik legszükségesebb összetevője, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból, és ezzel együtt ennek helyszíneit is messziről elkerüljük. Na de mi van akkor, ha a távolodás helyett kicsit inkább közelebb hozzuk a jólétet, hogy ne akarjunk annyira menekülni? A masszázsfotel beszerzése például nem igényel különösebb átalakítást az otthonunkban, mégis olyan luxust biztosít, amivel még némely erre szakosodott hotel sem tudja felvenni a versenyt. Stresszoldó, szorongásoldó, miközben javítja a vérkeringést, enyhíti a fájdalmat és könnyebbé teszi a mozgást. Egy szauna, infraszauna beépítése némileg több anyagi ráfordítással jár, illetve a szükséges alapterületet is biztosítani kell ehhez, ha viszont megvannak a forrásaink, el sem akarjuk majd hagyni az otthonunkat.

Apró lépésekkel

Egyik napról a másikra nem tudjuk teljesen felszámolni azokat a tényezőket, amik megnehezítik az életünket. Akadnak olyan szegmensek, amiket fokozatosan kizárhatunk, míg másoknak a kezelésén kell változtatni. Ebben segít, ha nyugodtabban, relaxáltabban kell szembenéznünk ezekkel a feladatokkal. Illatos gyertyákkal, megnyugtató zenékkel házon belül is feltöltődhetünk, és ehhez egy szaunát vagy jakuzzit sem kell beépíttetni a lakásunkba. Szánjunk magunkra akár csak 10 percet, párologtassunk illóolajokat, amik segítenek az ellazulásban, kikapcsolódásban. A különféle olajok számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek kellemes illatuk mellett; élénkítő, nyugtató és stresszoldó típusokat is találunk akár a drogériák polcain is.

Kapcsolódó cikkek

Igaz tények a nőkről

Igaz tények a nőkről

A nők sok mindent másként látnak, mint a férfiak. Sok dologban különbözik a két nem egymástól.

Albumborítók festményekkel kombinálva

Tökéletesen kombinálták a bakelit albumborítókat a klasszikus festményekkel

A cikkben olyan albumborítókat mutatunk be, amelyeket festményekkel kombináltak.

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Fogyás házimunkával - fogyókúra tipp, amire nem gondolnál - mutatjuk, mi mennyi kalória

Hihetetlen, de az ablakmosás, a porszívózás, sőt, az autóvezetés is hozzájárul az eredményes fogyókúrához!